Stream

De Feanhoop

De Veenhoop

Stream

De Kom-post

 

Studio Elmo Vermijs stelt een bouwwerk in de Kraanlanden voor, een natuurgebied grenzend

aan het dorp De Veenhoop. Daar wil hij een paviljoen laten verrijzen, opgebouwd uit organisch materiaal dat door de tijd heen gaat composteren. In het bouwwerk kun je de warmte van de compost voelen en de sterren bekijken op deze donkerste plek in de streek. Voordat het zover

is experimenteert Vermijs deze zomer samen met buurtbewoners en ondernemers van De Veenhoop met een biomeiler, een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken. Voor activiteiten zie binnenkort de nieuwe website.

 

Bericht: Stream (www.stream.frl) vroeg Elmo Vermijs om een kunstwerk te maken voor het landschap van De Friese Wouden. Hij bedacht een paviljoen, genaamd De Kom-Post, opgebouwd uit organisch materiaal dat door de tijd heen composteert. Tijdens het composteren komt veel warmte vrij die je kunt voelen wanneer je binnenin het paviljoen zit. In oktober maakt Elmo Vermijs een tijdelijke proefopstelling van zijn definitieve plan: een Biomeiler. Een Biomeiler is een installatie waarin met een innovatieve techniek maximaal warmte wordt gegenereerd uit compost.

 

Meegebouwd:

Voor het bouwen van de Biomeiler heeft Vermijs zoveel mogelijk een beroep op lokale kracht, kennis, en materialen gedaan. Op 26 en 27 oktober 2016 heeft de lokale bevolking samen de Biomeiler gebouwd.

 

 

De Biomeiler is in oktober 2016 in gebruik genomen. Organisch afval kan men er storten. Wanneer het donker invalt kun je onder het genot van een drankje gaan zitten in de Biomeiler, de sterrenhemel bewonderen. Zo kun je genieten van de duisternis en de stilte. Daarvoor is de Veenhoop een unieke plek!

 

Praktische informatie:

In 2016 geplaatst

Locatie: Bij de brug over het Polderhoofdkanaal nabij De Veenhoop

 

Meer informatie: info@elmovermijs.com of bel: 06-24110419

 

Copyright ©2014 pleatslik belang de Feanhoop