Polderhoofdkanaal

De Veenhoop

De Feanhoop

Hét watersportdorp van Smallingerland

Polderhoofdkanaal


Vanuit de Friese Meren kunt u bij de Veenhoop het Polderhoofdkanaal  op via de noordersluis. Het kanaal biedt prachtige aanlegplekken waar je kunt genieten van de natuur of een wandeling door de Kraanlannen kunt maken. Als je doorvaart kom je in Nij Beets alwaar je het kanaal via de zuidersluis kunt verlaten.


Bedieningstijden Polderhoofdkanaal


Dagelijks van 9:30 uur – 16:30 uur

Openingsperiode: 15 mei t/m 15 september


Doorvaarthoogte en vaarsnelheid Polderhoofdkanaal


Doorvaardiepte: 1,10 m.

Doorvaarhoogte: 2,70 m.

Maximale vaarsnelheid: 6 km/uur


Op basis van monitoring van de natuurontwikkeling worden de doorvaardiepte, bedieningstijden en openingsperiode de komende jaren ieder jaar opnieuw bepaald.


Storingen Polderhoofdkanaal

Bij storingen aan de brug of bij de sluis kunt u de noodknop indrukken. De storingsdienst krijgt dan automatisch een bericht en komt kijken wat er aan de hand is en het probleem oplossen.Noordersluis valt in de prijzen!

HSSN prijs 2015

Copyright ©2020 pleatslik belang de Feanhoop

Roeitocht door het polderhoofdkanaal

Voor de derde maal organiseerden de Friese roeiverenigingen een 2-daagse roeitocht Heerenveen - Sneek - Leeuwarden - Ie Sicht - Heerenveen; ruim 100 kilometer. Naast roeiers van roeiverenigingen uit Heerenveen, Sneek, Leeuwarden en Wolvega waren er ook roeiers van verenigingen uit Deventer, Cuijk en Groningen. Er waren meer dan 50 roeiers in 9 boten. Dit jaar op 30 augustus van Ie Sicht naar Heerenveen niet door Akkrum maar door het Polderhoofdkanaal geroeid. Een geweldige ervaring en een mooi stukje site seaing Friesland!